Ik ben Esther Kasenda, 25 jaar, dansdocent en student Vaktherapie Dans bij Zuyd Hogeschool.

Dansen stroomt door mijn bloed en vanaf kleins af aan heb ik altijd al gedanst. Vanaf mijn 14eben ik danslessen gaan volgen, eerst showdance, jazz en streetdance. En daarna ben ik hiphop lessen gaan volgen en gedanst in demoteams.

Mijn droom was altijd om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken en zelf dansdocent te kunnen zijn. Die kans en mogelijkheden heb ik gekregen en ik heb bij verschillende dansscholen door Nederland mijn ervaring opgedaan en zo gegroeid als danser en docent.

Hiphop is één van mijn favoriete dansstijlen omdat ik mezelf goed met deze stijl kan identificeren; de muziek, power, lyrics en natuurlijk de bewegingen.  Het is één van de stijlen waarin ik lesgeef.

Dansen geeft mij veel energie en dat wil ik graag delen en doorgeven. In mijn lessen staat jezelf kunnen zijn en plezier in dans centraal.  Helemaal opgaan in de dans en je daardoor goed voelen is wat ik mijn leerlingen wil meegeven. Daarnaast besteed ik in de les aandacht aan persoonlijke dans expressie. Wat een dansuitdaging is maar waardoor je wel persoonlijk kan groeien.

 

Dance is life, is hoe ik dans ervaar.

 

Hopelijk tot ziens in één van mijn lessen!

Mijn lessen